Artikelen
16. Wij zijn allemaal familie van elkaar
       

Spiritueel gezien zijn we allemaal familie van elkaar.
De isolatie die we voelen bij vreemden wordt doorbroken als we in de staat van Zijn verkeren, het allerhoogste Bewustzijnsnivo of Godsbewustzijn (zie mijn andere artikelen).
In die enige Werkelijkheid zijn er dan ook geen vreemden, buitenstaanders of anderen.
Als we deze Waarheid ten diepste beseffen en Zijn, dan weten we dat iedere vrouw, iedere man en ieder kind onze ware zuster en broeder is.
Allen komen voort uit de ene Bron.
Door deze diepe betrokkenheid op elkaar kan er vervolgens geen oorlog meer gevoerd worden, en komen plannen om elkaar bewust of onbewust te bestrijden en te verwonden (geleidelijk aan) niet meer in ons op.
Vrede kan snel dichterbij komen en ligt op ons te wachten.
Echter, zolang we in een bewustzijn van afgescheidenheid leven, afgescheiden van onze innerlijke Goddelijke Bron, zijn we tevens afgescheiden van elkaar. We zien de ander niet meer als een Goddelijk mede - mens maar als een object.Voor we het weten veranderen wijzelf in een negatieve spiraal die steeds sneller draait.
Eigenlijk zou over de hele wereld dit allerhoogste Godsbewustzijn in de mens, deze allerhoogste staat van Zijn, wakker geroepen moeten worden, bewust gemaakt moeten worden. Velen zijn hier al mee bezig maar het collectieve bewustzijn wordt nog te weinig aangeraakt.
Het heeft verder ook tijd nodig om te rijpen en te groeien.
Het onderwijs op scholen b.v., waar ook ter wereld, zou mede gericht moeten zijn op ervaring van het allerhoogste Bewustzijnsnivo, en kinderen al jong moeten opvoeden omtrent hun ware aard die Vrede en geestelijke Vrijheid is.
Alles draait om het (eerst) verhogen van het eigen bewustzijn, door meditatie of door andere spirituele oefeningen en wijsheden, en dan te handelen.
Wij zijn allen en, en familie, en Zijnde, en Mens.
Moge allen en zijn in Liefde.


 

 

 

GEEN ANDER

Er is geen
ander voor mij
achter mij
om mij heen
de ander, het andere is
niet wat het is,
het is niet

Alleen het Zelf is 

Marianne Raemaekers
Uit : Vrije vleugels
Mei 1994
 
 
Marianne Raemaekers
Mei 2007

 

 

 Terug naar: Artikelen


Reacties op de artikelen zijn van harte welkom:
MarianneTerug: HOME